9.08.2012

'Devler' demiryolu yatırımına geliyor

Dünya - Özel sektörün de tren işletmeciliği yapabilmesi için geri sayım başladı. TCDD tekelini kaldıracak olan kanunun yıl sonunda yürürlüğe girmesi gündemde.


Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı İbrahim Öz, "Serbestleşme ile beraber demiryollarında hayal edemeyeceğiniz yerlere geleceğiz. Kamu ve özel sektör olarak Cumhuriyetin 100. yılında 150 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleşecek. Kanunun çıkmasıyla birlikte yük taşımacılığına paralel olarak yolcu taşımacılığı da gelişecek özel sektörün de aktif olduğu büyük bir pazar oluşacak" diye konuştu.
Avrupa'daki büyük taşımacılık firmalarının, serbestleşme ile birlikte Türkiye'de hem taşımacılık hem de üretim yapmaya hazırlandığı bilgisini veren Öz, Deutsche Bahn, Schenker Arkas, Rail Cargo gibi firmaların Türkiye'de kendi lokomotif ve vagonları ile taşıma yapacaklarını söyledi.


Serbestleşme ile beraber birçok yerli firmanın da vagon üretme hazırlığında olduğunu aktaran Öz, "Bazı firmalar üretim yapacak bazıları ise satın alarak taşımacılık yapacak. Üretim ve taşımacılık zincirleme büyüyecek" dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; tcdd; demiryolu ağı; devlet demiryolları; demiryolu yatırımı; hızlı tren; demiryolu özelleştirme; demiryolu özel sektör