10.01.2013

Katar Ege'de LNG terminali kuracak

Hürriyet Daily News - Körfez ülkelerinden Katar, Türkiye'nin Ege kıyısına bir Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) terminali kurmak için bir Türk şirketi ile görüşüyor. Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih El-Sada tarafından yapılan açıklamaya göre kısa süre içinde detayları belli olacak görüşmelerde Saroz Körfezi'nde bir LNG terminali yapılması ele alınıyor.


Cezayir, Libya ve Katar'ı kapsayan resmi bir dizi ziyaretin son ayağı olan Katar'da bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız'la görüşmesinin ardından basına açıklama yapan El-Sada, görüşülen Türk şirketini belirtmeden, “Çok büyük bir ekonomisi olan Türkiye’ye yatırım yapmak önemli. Türkiye’ye LNG alanında yatırım için bir Türk şirketiyle görüşüyoruz.” dedi.


Artan enerji ihtiyacına karşılayabilmek için doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışan Türkiye, Katar'la gaz alımı konusunda görüşmeler yürütüyor. Bakan Yıldız Saroz Körfezi kıyısına 5-6 milyar metreküp kapasiteli LNG tesisi yapılmasının Türkiye'nin artan enerji ihtiyacını karşılamanın ötesinde Bulgaristan ve Yunanistan'a gaz tedariğine de katkı sağlayabileceğini söyledi.


Türkiye’de halen iki LNG terminali bulunuyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; enerji sektörü; enerji yatırım; lng terminali; katar doğalgaz; katar lng terminali; taner yıldız