10.03.2011

Gayrimenkul sektörünün yıldızı Türkiye

Hurriyet Daily News - Ekonomisi hızla büyüyen Türkiye, gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Küresel emlak sektörünün nabzını tutan araştırma ve danışmanlık şirketi Real Capital Analytics (RCA) Başkanı Robert White, Türkiye’nin uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için Çin, Brezilya ve Polonya ile birlikte en cazip ülkelerden biri olduğunu söyledi. Uluslararası yatırımcıların emlak değerlerinin çok yüksek olduğu Avrupa merkezlerinden yükselen ülkelere yöneldiğini belirten White, Türkiye’deki emlak yatırımlarının Avrupa’ya göre daha fazla gelir getirdiğini söyledi. White, Türkiye’de 2007 yılından bu yana yaklaşık 12 milyar ABD doları hacminde emlak alımı yapıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin gayrimenkul yatırımlarında tercih edilen ülke haline gelmesini gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) başarısına bağlayan White, “Türkiye’yi Avrupa’dan ayıran GYO’lardır. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının % 40’ı GYO’lar tarafından gerçekleştirildi. Bu oran Avrupa’da % 10-12, ABD’de % 25, Asya’da ise % 35” dedi.

Halka açık şirketlerin kredi ve özkaynaklara erişiminin özel şirketlere göre daha kolay olduğunu dile getiren White, gayrimenkul hizmetleri ve yatırım danışmanlığı firması Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan "2010 Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi"nde Türkiye’nin en iyi gelişim gösteren ülke olduğunu vurguladı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; gayrimenkul sektörü; emlak sektörü; gayrimenkul yatırımı; gayrimenkul piyasası; real capital analytics; gyo; jones lang lasalle