10.05.2012

NEC, yerli tablet için Türkiye’ye geliyor

Milliyet - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Japon bilişim ve teknoloji firması NEC’in Türkiye’ye karşı büyük bir ilgi duyduğunu belirterek, “NEC, Fatih Projesi ile de yakından ilgileniyor. NEC, Fatih Projesi için Türkiye’de üretim ve yatırım yapmak istiyor” dedi.

Japonya’nın Tokyo kentinde bulunan Ergün, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hirofumi Hirano ile NEC Üst Yöneticisi (CEO) Nobuhiro Endo ve Mitsubishi Electric Üst Yöneticisi (CEO) Kenichiro Yamanichi ile görüştü.

Ergün, NEC’in Türkiye’deki bilişim altyapısına girmek istediğini belirterek, Türkiye’nin özellikle Japon firmalar için, dışa açılma noktasında çok önemli fırsatlar içerdiğini dile getirdi. Fatih Projesi’nin, bilgi ve iletişim sektöründe yer alan Japon firmalar için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Ergün, şunları söyledi: “5 - 6 milyar ABD doları değerinde bir kaynağı bu işe ayırdık. Ama bu proje üzerinden sıçrama yapmak isteyen firmaların da yapacağı fedakârlık onlara büyük bir avantaj olarak geri dönecektir. Projenin hem kendisi büyük hem de sürekliliği var. Bunun yanında, başka ülkelere kolayca transfer edilebilecek. NEC, projenin bu yönünü görüyor ve projeye karşı çok yakın bir ilgi gösteriyor.”
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; fatih projesi; ict sektörü; türkiye ict yatırım; tablet pc üretimi; nihat ergün