10.09.2012

Ford Motor'un geleceğinde Türkiye etkin rol oynayacak

Zaman - Global krizde hayatta kalma mücadelesi veren otomotiv devi Ford, bütün dünya için tek model stratejisini şimdi Avrupa'da hayata geçiriyor. Şirket, bütün modellerini yeniden ele alarak daha teknolojik özelliklerle gün yüzüne çıkartırken, Türkiye'nin ticarî araçların geliştirilmesindeki önemli rolü 'Go Further' toplantısında bir kez daha vurgulandı.

Amsterdam'da düzenlenen Go Further (Daha İleri) etkinliğinde 2500 bayi, Ford yöneticisi ve medya mensubuna seslenen Ford CEO’su Alan Mulally, Türkiye'de üretilen Transit ailesinden övgüyle bahsederek, "Transit tek başına bir marka haline geldi" ifadelerini kullandı. Ford Otosan tarafından bir milyar doların üzerinde yatırımla mühendisliği yapılan ve üretilecek Transit ailesi sahnede yerini alırken 2014 yılında bantlardan inecek yeni hafif ticari araç modeli Courier de salona gökyüzünden sarkıtılan çelik halatlarla indirildi.

Ford dünyası için geliştirip ürettikleri ticari araçlarla Türkiye’nin Ford'un ticari araç üssü olduğunu hatırlatan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de, Ford dünyasının geleceğine yön verecek olan yeni modellerin tanıtıldığı büyük etkinlikte, mühendisliği ve üretiminin Ford Otosan'a ait olduğu yeni ticari modellerin günün yıldızları arasında yer aldığını dile getirdi.

Ford Otosan'ın Kocaeli Yeniköy fabrikasında üretilmeye başlayacak Courier'le birlikte tesislerdeki kapasite yıllık 400 bine çıkacak. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen araç 2014 yılında yollara çıkacak ve yılda 110 bin adet üretilecek.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; ford otosan; ford courier; ford transit; ford fabrika; ford gölcük