10.11.2011

Toyota, Türkiye’de 200 bin adede çıkıp Ortadoğu ve Afrika’yı da kapsayacak

Hürriyet - Japon otomotiv devi Toyota, dünyada büyümeyi öngördüğü 3T ülkeleri (Türkiye, Tayland, Tayvan) arasına aldığı Türkiye’de düğmeye bastı. Avrupa odaklı Adapazarı fabrikasını bundan böyle Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türki cumhuriyetler içinde üretim üssü haline getirme kararı alan Toyota, üretimi 200 bin adede çıkarıp 500 yeni işçi alacak.


Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer Adapazarı fabrikasının Toyota’nın dünyadaki en iyi ve kaliteli fabrikası olduğunu belirterek , “Üretimimizin yüzde 91’ini Avrupa’ya ihraç edip yüzde 9’unu iç pazara verdik. Bundan böyle çok önemli bir gelişme kaydedederek sadece Avrupa’ya otomobil ihraç etmeyeceğiz. Türkiye’nin ufkunu pazar çeşitliliğiyle açmak istiyoruz. Toyota’nın büyümeyi öngördüğü 3T ülkeleri (Türkiye, Tayland, Tayvan) arasındayız. Kapasiteyi daha iyi kullanmak için Avrupa dışında Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere’de ihracata başlıyoruz. İhracat yaptığımız 38 ülke 3 yıl içinde 50’nın üstüne çıkacak. Bu dönemde üretimi ise yeni modellerle önce 177 bin adede, sonra ise benim en büyük hayalim olan 200 bin adede çıkartmayı hedefledik. Bu noktada Türkiye’ye yeni model üretimleri verilecek ve aynı Verso’da olduğu gibi bu modellerin üretim üssü olacağız..” şeklinde konuştu.


Toyota’nın Adapazarı fabrikasına yaptığı yatırımın toplam tutarı 1.2 milyar avroyu buluyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; türkiye otomotiv üreticileri; toyota türkiye; toyota adapazarı; toyota verso; toyota corolla; türkiye otomotiv ihracat