11.01.2011

Körfez’e 280 milyar dolarlık sefer

Star - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplam 280 milyar ABD doları değerinde projesi bulunan Kuveyt ve Katar’a yönelik ziyareti dün başladı. Başbakan’ın beraberinde Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı ve 350’yi aşkın iş adamı da bulunuyor.

Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine ağırlık verilen resmi gezide, Türk ve Arap iş adamları arasında 2.000’in üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirilecek. Gezide Türkiye ve Kuveyt’in sanayi alanındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla “Türkiye-Kuveyt Sanayi Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı” da imzalanacak.

Gezide Erdoğan’a eşlik eden Türk iş adamları, Kuveyt ve Katar’ın önümüzdeki yıllarda yapacakları toplam 280 milyar ABD doları tutarındaki altyapı, konut, rafineri ve ulaşım gibi projelerle ilgili olarak iş birliği ve ortaklık konusunda görüşmelerde bulunacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; körfez ülkeleri; kuveyt; katar; tydta; ilker ayci; zafer caglayan; türk-arap