11.08.2014

Hilti Türkiye'de üretim kararı aldı

Ekonomist - Dünya genelinde 120 ülkede faaliyet gösteren dayanıklı inşaat malzemeleri üreticisi Hilti, Türkiye'de üretim yapacak.


Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliğinde 1941 yılında küçük bir aile şirketi olarak kurulan dayanıklı inşaat malzemeleri üreticisi Hilti, Türkiye'de üretim için düğmeye bastı. 2013 sonu itibariyle dünya genelinde 21 bin çalışanıyla 120 ülkede faaliyet gösteren ve 5 milyar dolar ciroya ulaşan Hilti, Avrupa, Güney Amerika ve Uzak Asya'dan sonra Türkiye'de de üretim tesisi kuracak. Hilti'nin Türkiye pazarında 1997 yılından bu yana yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma olarak faaliyet gösterdiğini belirten Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, "Türkiye'deki 2020 büyüme stratejimiz kapsamında üretimimizin bir kısmını burada yapma kararı aldık. Know-how gerektiren bazı teknik ürünlerimizi artık Türkiye'de üreteceğiz'', dedi.


Kalay, "Çalışan sayımızı 200'den 500'e çıkaracağız" diyerek Hilti'nin küresel operasyonları içinde Türkiye'nin giderek daha da öne çıktığına dikkat çekti. "Burada elde ettiğimiz know-how'ı üretime dönüştürme kararı aldık. Kimyasal dübel gibi teknik ürünlerde 2014 içinde yavaş yavaş üretime başlayacağız. Sonrasında da her yıl üretimimizi artırmayı hedefliyoruz", şeklinde konuştu.

Hilti Logosu Görseli