11.08.2015

Ford Otosan üretim ve ihracatta rekor kıracak

Vatan - Son 5 yılda 1.6 milyar doların üzerinde yatırım yapan Ford Otosan, bu yıl rekor üzerine rekor kıracak. Şirket, yeni hafif ticari araç modeli Courier’nin üretildiği Yeniköy’e kurulan üçüncü fabrika, Courier, Custom ile yeni Transit modellerinin meyvelerini bu yıl toplayacak.


İç pazar ve Euro Bölgesi’ndeki canlılığı gören Ford Otosan, yılbaşına göre hedeflerini yukarı yönlü revize etti. Şirket 2015’te üretimde, ihracatta ve toplam satışlarda tüm zamanların en yüksek rakamlarına ulaşmayı planlıyor.


Yılın ilk yarısına ilişkin faaliyet raporunu açıklayan Gölcüklü üretici, tüm öngörülerini yeniledi. Şirket 2014’e göre üretimden toplam satışa, ihracatttan yurt içi pazara kadar her alanda yaklaşık yüzde 40 büyüyecek.


Ford Otosan’ın faaliyet raporunda 2015 hedefleriyle ilgili olarak şunlar yer aldı: “Çok kuvvetli geçen ilk yarının etkisiyle 2015 yılı toplam otomotiv sektörü satışlarının 2014’e göre yüzde 23 büyüyerek 988 bin adede ulaşacağını öngörüyoruz. Geçen yıl devreye aldığımız yeni ürünlerimiz ile satış adetlerimizin artacağını ve yurt içi perakende satışlarımızın 132 bin adet, ihracatımınızın 262 bin adet, toplam satışlarımızın 394 bin adet olacağını tahmin ediyoruz. Üretimi 344 bin adet olarak planlıyoruz.”

Ford Otosan Araba Görseli