12.03.2012

İlk Türk otosuna krizdeki Yunanistan’dan davet geldi

Hürriyet - Karsan’ın Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenerek, dünyada vitrine çıkan ilk Türk otosu unvanını kazanan V1 modeline krizdeki komşudan bile teklif geldi.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, 200 milyon avro yatırımla 2014 yılından itibaren seri üretime geçirilmesi planlanan araçla ilgili olarak, “V1 Cenevre’de vitrine çıkınca otomotiv dünyasının radarına girdik. Birçok otomotiv firması standa gelerek bilgi aldı. Cenevre’de deşifre olduk. Bu sektörde öndeyiz. Otomotiv dünyası projenin önemini fark etti. Artık daha hızlı yol almalıyız. Yunanlı bir iş adamı aracın Yunanistan’da üretilmesini teklif etti” dedi.

Cenevre’nin önemli bir tecrübe olduğunu ifade eden Kıraç, “deşifre olduk” sözlerini şöyle açıkladı: “Otomotivciler, bu tarz araçların dünyadaki potansiyelini gördü. Dünyada 650 milyon engelli var. Yaşlı, kilolu ve hamileleri de eklediğinizde 1,5 milyar hareket kabiliyeti kısıtlı insan var. Biz ilk kez dünyada bu insanlara özel bir araç yarattık. Projemiz, bu sebeple otomotivcilerin iştahını kabarttı. Ayrıca iş yapma modelimiz de ortaya çıktı. Aracı sattığımız ülkelerdeki otomotiv markalarının motorunu kullanacağız. Fransa’da Renault, Japonya’da Toyota motoru kullanıp, o ülkelerdeki servislerden yararlanacağız. Bu iş modeli herkesi etkiledi. Şimdi rakipler ortaya çıkmadan hızlı hareket etmeliyiz.”

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı ise, Karsan’a uluslararası iş birliği ve ortaklıklar konusunda her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Karsan’a gerekli tüm kapıları açacağız. Bu aracı hükümet olarak da destekliyoruz. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve bürokratlar fuara giderek bunu gösterdi” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; karsan; karsan v1; new york taksi; ford otosan; inan kıraç; cenevre otomobil; zafer çağlayan; tydta; ilker aycı; başbakanlık yatırım