12.12.2012

İspanyol devin büyümede liste başı Türkiye

Sabah - İspanyol Banco Popular temsilcilik açtığı Türkiye'yi, banka kurma veya satın almada ilk hedef olarak seçti.


131 milyar avroluk aktifi ve 18 bin çalışanıyla İspanya'nın en büyük beşinci bankası Banco Popular, Türkiye'ye geçen Mayıs ayında İstanbul'da açtığı temsilcilik ofisiyle ilk adımı attı. İspanyol banka dün de Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzaladı. İmza töreninde konuşan TYDTA Başkanı İlker Aycı, Türkiye'de halen 100'ü aşkın İspanyol şirketinin faaliyet gösterdiğini söyledi.  Türkiye pazarını iyi tanıyan ve İspanya'nın en önde gelen 5 bankası arasında yer alan Banco Popular ile imzalanan anlaşmanın önemine işaret eden Aycı, ''Banco Popular, Türkiye pazarında bulunmak istiyor..'', dedi.


Banco Popular Uluslararası Bankacılık Bölüm Başkanı Juan Echanojauregui ise Türkiye'ye yönelik büyüme planları olduğunu belirterek, "Orta vadede şube açma veya banka satın alma gibi bir planımız olursa ilk olarak Türkiye'ye gireceğiz. Temsilcilik ilk adımdır..", şeklinde konuştu.


Juan Echanojauregui "Bizim müşteri kitlesini İspanya'daki KOBİ'ler oluşturuyor. Bu şirketler Türkiye'yi hedef ülke seçtiler. Türkiye ile karşılıklı ticaretin gelişmesini istiyorlar. Bilanço büyüklüğümüzün yüzde 17'si Türkiye'ye yönelik faaliyetlerimizden geliyor. Bu rakam daha da artacak" dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; finansal hizmetler sektörü; bankacılık sektörü; banco popular; tydta; başbakanlık yatırımı ajansı; ilker aycı