13.02.2012

‘Enerji Gurusu’ yatırıma geliyor

Sabah - Asya'nın yükselen yıldızı Hindistan'dan Avrupa'nın yükselen değeri Türkiye'ye yatırımlar gelmeye devam ediyor. Geçen yılın son haftasında Türkiye'ye 510 milyon dolarlık kompozit tesisi yatırımı yapan Aditya Birla’dan sonra şimdi de ülkenin en büyük sanayi şirketi Tata, Türkiye'yi radarına aldı. Tata'nın Türkiye'de yatırım tercihi ise enerji sektörü. Tata Group'un enerji üretim, dağıtım ve iletim şirketi Tata Power, yatırım planlarını açıkladı. 1911'de kurulan ve "enerji gurusu" olarak bilinen Hindistan'ın en büyük elektrik üretim şirketi Tata Power'ın Genel Direktörü Anil Sardana, şu anda 3 bin 790 MW'lık üretim kapasitesine sahip olan şirketin 2 yıl içinde bu rakamı 10 bin MW'a, 2017'de ise 25 bin MW'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Tata Power'ın bir yatırım ajandası hazırladığını söyleyen Anıl Sardana, ülke olarak Türkiye'ye yatırım yapacaklarını, bölge olarak ise Ortadoğu ve Güneydoğu Asya'da çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Şu anda yatırım için belirledikleri bölgelerde görüşmelere başladıklarını ve bazılarının ise anlaşma sürecinde sona gelindiğini dile getiren Sardana, resmi sürecin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti. Hindistan basınına konuşan Sardana, Sri Lanka, Bangladeş, Nepal, Bhutan gibi ülkelerde iletim ve dağıtım projelerinde var olduklarını, bazı ülkeleri ise yakından takip ettiklerini, bu coğrafyaya Ortadoğu ve Türkiye'yi de ekleyebileceklerini belirtti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; enerji sektörü; türkiye enerji yatırımı; tata group; tata power; tata türkiye; hindistan yatırım; hint yatırımı