13.04.2016

Fiat Egea hatchback üretimi başladı

Sabah - Tofaş tarafından üretilen Fiat’ın Egea modelinin hatchback versiyonu törenle banttan indirildi. Törende yaptığı konuşmada Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Egea model ailesi kapsamında, 2023 yılına kadar, 1,3 milyon adet üretim ve 10 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.


Tofaş'ta son yıllarda yapılan yatırımlara dikkati çeken Koç, "Tofaş, son yıllarda gerçekleştirdiği 1,5 milyar doların üzerindeki yatırımı ile tüm ürün gamını yeniledi. Yeni Doblo, Doblo Amerika ve yenilenen Fiorino modellerini devreye aldı" şeklinde konuştu.

 

Tofaş'ın Fiat Chrysler'in Avrupa'daki en büyük üretim merkezi haline geldiğini söyleyen Koç, " Hem otomobil hem de ticari araç üreten ve gelişmiş Ar-Ge merkezine sahip olan tek otomotiv şirketi olarak Türkiye'de diğer üreticilerden farklı bir konuma ulaştık ve bugün 7 değişik marka için üretim yapan tek otomotiv şirketiyiz" dedi. 


Egea için yapılan yatırımın ne kadar isabetli olduğunun görüldüğünü belirten Koç, "Sedan modelinin Avrupa pazarlarında öngörülenin üzerindeki başarısı, önümüzdeki aylarda Amerika kıtasına ihracatının başlayacak olması, alınan yatırım kararının ne kadar isabetli olduğunu kanıtlıyor" dedi.


Üretimine başlanan Egea Hathback ile bu başarının daha da ilerilere taşınacağına inandığını vurgulayan Koç, "1 milyar dolarlık büyük bir yatırımla hayata geçirilen Egea model ailesi kapsamında, 2023 yılına kadar, 1,3 milyon adet üretim ve 10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Projenin sağladığı ekonomik katma değerin yanı sıra Tofaş'ın en büyük kazancı; ürün geliştirme ve üretim alanındaki yetkinliklerini uluslararası seviyeye taşıması oldu" ifadelerini kullandı.

Fiat Egea Hatchback Görseli