13.09.2013

Mitsui, Türkiye'de fabrika kuracak

Sabah - Türkiye'ye ilk yatırımını 1956'da yapan Japonya'nın 400 yıllık sanayi devi Mitsui, yeni bir yatırıma hazırlanıyor.


Geçen yılı 49 milyar dolarlık ciroyla kapatan Mitsui'nin Türkiye Ülke Başkanı Yuichi Aoki, "İmalata yönelik büyük bir projeye hazırlanıyoruz" dedi. İlk etapta 100 milyon doların üzerinde planlanan yatırımın cari açığa önemli fayda sağlayacağını kaydeden Aoki, "Türkiye'ye gelen en önemli Japon yatırımlarından biri olacak" diye konuştu.

 

Türkiye'nin Japon şirket için oldukça önemli olduğunu söyleyen Aoki, "Mitsui, Sakarya'daki Toyota fabrikasında hissedar. Acıbadem Hastaneleri'nin ana ortaklarından. Son olarak ocakta Tempo adlı çağrı merkezi şirketine ortak oldu..”, dedi.


Mitsui'in tüm dünyada 200'e yakın ofisi bulunuyor. Türkiye'nin en önemli bölgelerden biri olduğuna vurgu yapan Aoki, "Mitsui'nin 'yıldız ülke' dediği 5 önemli pazarı var. Yıldızın her bir kısmını bir ülke oluşturuyor. Brezilya tarım, Avustralya madencilik, Rusya enerji, Tayland üretimle öne çıkıyor. Türkiye ise ulaşım, büyüme ve nüfusuyla diğerlerinden ayrılıyor" dedi.

Mitsui Logosu Görseli