13.11.2013

Norveçli enerji devi Statkraft kesenin ağzını açıyor

Sabah - Dünya devi enerji şirketi Statkraft, Türkiye'yi öncelikli yatırım pazarı ilan etti. Statkraft Dünya Hidroelektrik Başkan Yardımcısı Oistein Andresen, "Türkiye yatırımlarımızda en önemli önceliğimiz" dedi. SABAH'a konuşan Andresen, Siirt ve Amasya'ya kurdukları dev santrallerle 1.2 milyar dolar yatırım yaptıklarını aktardı.

 

Andresen, hidroelektrik santral özelleştirmeleri başta olmak üzere her köşede yeni yatırım imkânlarına baktıklarını ve ülkeye daha çok para yatıracaklarını söyledi. Andresen, hükümete güvenlerinin tam olduğunu belirtti. Andresen, Siirt'e en büyük santrallerden birini kuracaklarını belirterek, çözüm sürecinden övgüyle bahsetti. Andresen, "Türkiye, bizim büyümek ve yatırım için en önemli pazarımız" diye konuştu.

20 megavatlık Çakıt projesini devreye alan Norveç devi, Kızılırmak üzerine inşa edilen 102 megavatlık Kargı santralını 2014'te hizmete açmayı planlıyor. Siirt Botan Çayı'nda inşa edilen 517 megavatlık dev Çetin Barajı'nın ise 2016'da üretime geçeceği hesaplanıyor. Andresen, "Türkiye'de uzun dönemli yatırımcıyız. İşimizi büyütmek istiyoruz" diye konuştu.

Statkraft Logosu Görseli