14.03.2013

Ev alan yabancıya 1 yıl oturma izni

Hürriyet - Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de, Türkiye’den ev alan yabancı yatırımcılara oturma izni müjdesi geldi. Geçtiğimiz Mayıs ayında mütekabiliyet yasasının çıkarılmasının ardından, Türkiye’den mülk edinen yabancıların oturma izni alabilmesi talep edilirken, bu konuda uzun zamandır süren çalışmalar tamamlanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Oturma süreleri ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bu süreleri 6 ay ya da bir yıla çıkarmak için uğraşıyoruz. Çünkü bizim ülkemize gelenler sadece 3 ay değil daha uzun süre kalmak istiyor” diye konuştu.


Türkiye’nin artık dünyada cazibe merkezi haline geldiğini, mütekabiliyet ile ilgili değişiklik sonrası yabancılara mülk satışından bunun anlaşıldığını söyleyen Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi: “Yasa çıktığı günden bu yana kadar 11 bin taşınmaz satıldı. Bunun 8 binini konut satışları oluşturdu. Bu rakamı 2013 yılında iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Artık Türkiye dünyada tercih edilen bir ülke. Çıkarılan mütekabiliyet yasası ile yabancılar artık Türkiye’ye sadece tatil amaçlı değil, uzun süre kalmak için geliyor. Yasadan sonra gerek Avrupa ülkeleri olsun gerekse Ortadoğu ülkelerinden ciddi alımlar oldu. Bu da gösteriyor ki Türkiye artık bir cazibe merkez oldu.”

Ev İcon Görseli