14.09.2011

Yedi aylık yabancı sermaye girişi 2010'u yakaladı

Dünya - Ocak-Temmuz aylarını kapsayan yedi ayda, Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 9,1 milyar ABD dolarına ulaştı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin birinci çeyrekte % 11,6'lık büyümesinden sonra ikinci çeyrekte de % 8,8 büyümesinin ardından, bir iyi haberin de yabancı sermaye girişinden geldiğini ifade ederek, "2011 yılının Ocak-Temmuz'unu kapsayan yedi ayda, Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 9,1 milyar ABD dolarına ulaştı ve 2010 yılının bütününde giren 9,3 milyar ABD doları hacmindeki yabancı sermaye rakamını yakaladı" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Temmuz 2011 doğrudan yatırım girişleri konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Dünyada küresel krizle ilgili sıkıntılar artarken, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine güvenlerinin artarak devam ettiğinin görüldüğünü savunan Bakan Çağlayan, 2011 yılı Temmuz ayı ödemeler dengesi verilerine göre, Temmuz ayında uluslararası doğrudan yatırım girişlerinin yaklaşık 2,8 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleştiğini söyledi.

Yedi ayda gerçekleşen doğrudan yatırım girişinin 2010 yılının tamamında gerçekleşen 9,3 milyar ABD doları uluslararası doğrudan yatırım rakamını da yakaladığını sözlerine ekleyen Bakan Çağlayan, "Dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için güvenli bir liman' olduğunu bu gelişmeler de doğrulamaktadır" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; yabancı sermaye; yabancı yatırım; doğrudan yabancı yatırım; yabancı sermaye akışı; yabancı sermaye istatistik; yabancı sermaye 2011; yabancı sermayeli şirket