15.09.2011

“Tesco, Türkiye’de satın alma yapabilir”

Hurriyet Daily News - İngiltere merkezli süpermarket zinciri Tesco, Türkiye’de yerel bir market zincirini satın almaya yeşil ışık yaktı. Halen Kipa süpermarketlerini bünyesinde barındıran İngiliz şirketin Ticaret Direktörü Mike Arnott, Türkiye’deki tüm büyüme olanaklarını değerlendiklerini, buna perakende sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketini satın almanın da dâhil olduğunu söyledi.

İstanbul’da katıldığı bir basın toplantısında Tesco’nun Türk tedarikçilerden yaptığı satın almalara değinen Arnott, gıda dışında yaklaşık 300 milyon Türk lirası tutarında alım yaptıklarını, gıda ürünlerinde ise bu rakamın 6 milyon Türk lirasının üzerinde olduğunu söyledi. Geçen yıldan bu yana Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki marketlerinde Türk malı ürünlere yer vermeye başlayan Tesco’nun Türkiye’de 131 adet mağazası ve 10.000’in üzerinde çalışanı bulunuyor.

Türkiye mağazalarındaki ürünlerin % 87’lik bölümünü yerli üreticilerden sağlayan şirket, Tesco Kipa ismiyle faaliyet gösteren marketlerinin sayısını yıl sonuna kadar 150’ye çıkarmayı hedefliyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; perakende sektörü; süpermarket zinciri; tesco; tesco kipa; kipa süpermarket; tesco türkiye; tesco tedarikçi