15.07.2013

Tayvan, Türkiye’yi stratejik yatırım ortağı seçti

Zaman - Teknoloji pazarının Uzakdoğu’da parlayan yıldızı Tayvan, Türkiye’yi stratejik yatırım ülkesi seçti. Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) Türkiye Direktörü Patty Yen, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerinden daha fazla gelecek vaat ettiği için bu kararı aldıklarını söyledi. Yen, “Uzun vadede ciddi yatırımlar buraya gelecek.” dedi.


Türkiye, yakaladığı ekonomik büyüme ve dünyaya açılmasıyla Uzakdoğu ülkelerinin de işbirliği ve yatırım odağı oldu. Bölgenin önde gelen teknoloji ve ticaret üslerinden Tayvan, 2013 yılı için Türkiye’yi stratejik yatırım ülkesi seçti. Ülkeden gelecek doğrudan yatırımları artırması beklenen karar kapsamında eylül ayında İstanbul’da Tayvan Türkiye Ticaret Fuarı düzenlenecek. Aralarında söz konusu ülkenin lider markalarının da olduğu 30 şirket İstanbul’a gelerek buradaki yatırım ve ticaret imkânlarını değerlendirecek. Stratejik ortaklık kararı kapsamında gelen ilk yatırım ise Tayvanlı teknoloji devi TECO’nun Dalgakıran Kompresör ile işbirliği oldu. Önümüzdeki yıldan itibaren Tayvanlıların Türkiye’ye yatırımlarının daha da artacağını belirten Yen, “Karşılıklı ticaretin gelişmesi için Türk ürünlerinin Tayvan’da daha çok tanıtılması gerekiyor.” dedi. Yen, “Türkiye de Tayvan için girilmesi gereken yeni pazarların başında geliyor.” dedi.


Şu ana kadar Türkiye’de yatırım yapan en büyük Tayvan firması ise Asus. Üretiminin bir kısmını burada yapan firma tesislerinde yaklaşık 150 kişiyi istihdam ediyor. Son dönemde dünyaca ünlü teknoloji firmaları bölge üssü olarak Türkiye’yi seçerken Asus gibi firmaların da buradaki yatırımlarının artması bekleniyor.

Taitra Logosu Görseli