15.11.2012

Türk tasarımı Transit Connect Wagon ABD yolcusu

Milliyet - Geliştirme çalışmaları tamamen Ford Otosan’a ait olan yeni Transit Connect, ABD pazarına ilk etapta binek versiyonuyla gelecek ay Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.


Amerikalı üreticinin model yelpazesini geliştirme ve genişletme çalışmaları çerçevesinde ABD pazarına sunmayı amaçladığı yeni Transit Connect Wagon, 2009’de Türkiye’den ihraç edilen Gölcüklü Connect gibi tamamen kendi sınıfını oluşturacak.

 

Mühendislik ve geliştirme çalışmaları tamamen Ford Otosan’ın Ar-Ge bölümü tarafından gerçekleştirilen yeni Transit Connect, Amerikan pazarına ilk etapta 7 kişilik “Wagon” yani binek versiyonuyla sunulacak. Ford, bu araçla geleneksel minivan tarzı araçlar almak istemeyen müşterileri hedeflerken, ucuz bir alternatif olarak sunacak.


Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Transit serisinin tüm mühendislik sorumluluğunun kendilerinde olduğunu hatırlatarak, “Elbette bu aracın da tüm geliştirme ve mühendislik çalışmalarını da biz gerçekleştirdik” dedi. 


Aracın İspanya’daki Valencia fabrikasında üretileceğini hatırlatan Yenigün, “Yeni Transit Connect, Ford Otosan Ar-Ge’sinin bir ürünü. Daha önce güncel Transit Connect’in de geliştirmesini bizzat yaptığımızdan, ABD ve Avrupa pazarlarına uyarlamasını da yaptık. 2013’ün başlarında İspanya’da ön üretimler başlayacak. Bu üretim, bizzat Ford Otosan’dan giden Türk ekibin koordinasyonunda gerçekleştirilecek” diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; ford otosan; ford ar-ge; ford gebze mühendislik; transit connect wagon