15.11.2013

MAPIC'te Türkiye rüzgarı esti

Milliyet - Dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul organizasyonu olan MAPIC 2013 fuarında Türkiye programı kapsamında 13 Kasım akşamı gerçekleşen akşam yemeğine uluslararası firmaların ilgisi yoğundu.


Türkiye’nin ve Türk iş dünyasının tanıtımında da önemli rol oynayan MAPIC 2013 Fuarı’nda Alkaş’ın katkılarıyla gerçekleşen Türkiye programında 13 Kasım akşamı; Majestic Hotel’de Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği önderliğinde uluslararası yatırımcılar ile Türk yatırımcı ve perakendecilerin buluştuğu özel bir akşam yemeği düzenlendi.

 

Fransa’nın Cannes kentinin en gözde mekanlarından Majestic Barriere Hotel’de gerçekleştirilen 250 kişiyi bir araya getiren akşam yemeğine uluslararası birçok firmanın temsilcisi katıldı. Yemek Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Mengü’nün, misafirlere AYD ve Türk perakende sektörüyle ilgili bilgiler verdiği konuşmasıyla başladı.

 

Başkan Mengü sonrasında söz alan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkan Yardımcısı Arda Ermut konuşmasında özellikle son 10 senede Türkiye’de yaşanan büyük değişime vurgu yaparak Türkiye’nin artık çok daha cesur ve atak bir ülke haline geldiğini söyledi.


Ertesi gün Türkiye programı kapsamında gerçekleşen ve MAPIC Fuarı Türkiye Temsilcisi olan Alkaş ve Alışveriş Yatırımcıları Derneği’nin birlikte organize ettiği Türkiye’ye Yatırım Yapmak -Uluslararası Perakendeci Perspektifi- adlı oturum AYD Başkanı Hulusi Belgü moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda; TYDTA Başkan Yardımcısı Arda Ermut, Kidzania Yönetim Kurulu Üyesi Meral Molinas, Hamleys Londra Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Helen Barnish ve Yves Rocher Doğu Ülkeleri Direktörü Henri-Bernard Bedoin söz aldılar.

Hulusi Mengü Görseli