15.12.2015

Malezyalı şirket, Gama Enerji'ye yüzde 30 ortak oldu

AA - Gama Enerji'nin yüzde 30'u 243 milyon dolara Malezyalı şirket Tenaga Nasional Bhd'nin (TNB) oldu.


TNB Yönetim Kurulu Başkanı Tan Sri Leo Moggie yazılı açıklamasında, bu yatırımın şirketin enerji talebinin giderek arttığı uluslararası piyasalardaki stratejisini genişletmesi için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.


Bu yatırımın ayrıca TNB'nin yurt dışında da enerji üretim kapasitesini arttırmaya yönelik 5 yıllık yol haritasıyla paralel olduğunu belirten Moggie, "TNB önemli derecede mühendislik ve teknik uzmanlık aktaracak. Bu bilgi transferi TNB, Gama ve Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) arasında, Türkiye ve bölgedeki fırsatları maksimum seviyeye çıkaracak bir avantaj sağlayacak birlikteliği oluşturacak" ifadesine yer verdi.


TNB ayrıca Gama Holding ile bölgede servis hizmetleri sunacak operasyonları birlikte geliştirecek. TNB'nin yüzde 30 hissesi, Gama Enerji'nin yönetim kurulunda iki sandalye ile temsil edilecek.


Gama Enerji'nin kurulu gücü 840 megavat kapasiteli doğalgaz termik santrali ve 45 megavatlık rüzgar santralinden oluşuyor. IFC de geçtiğimiz aylarda Gama Enerji'nin yüzde 27 hissesine sahip olmuştu.

Tenaga Nasional Bhd Logosu Görseli