16.03.2012

Türk Hava Yolları hızlı büyüme politikasını koruyor

The New York Times – ‘Avrupalı veya Orta Doğulu hava yolu şirketlerinden hangisi tek bir terminalden en fazla noktaya aktarmasız uçuş gerçekleştiriyor?’ sorusunun cevabı, İstanbul’dan 189 noktaya uçan Türk Hava Yolları (THY).

Anna.aero adresli hava yolu seferlerini içeren sektörel analiz sitesine göre THY uçuş noktalarının yanında yolcu sayısını da hızla artırıyor. Geçtiğimiz 10 yıl süresince, Kuzey Amerika ve Asya’ya doğru artan trafiğin de etkisiyle, yolcu sayısını üçe katlayan THY, hava taşımacılığı çevrelerinde “deprem etkisi” olarak nitelenen bir başarı hikayesine imza atmış durumda.

THY’nin de üyesi olduğu Star Alliance İş Geliştirme Bölümü Başkan Yardımcısı Horst Findeisen, THY’nin büyümesini Türkiye’nin büyümesiyle ilişkilendirerek, “Türkiye büyümenin devam ettiği bir bölgede bulunuyor. THY de bu bölgenin artan hava trafiğine cevap vermek için ağına yeni seferler eklemeyi sürdürüyor..”, şeklinde açıklıyor.

THY yolcularının yarısını yaklaşık 72 milyonluk nüfusa ve 775,000 kilometrekare yüzölçümüne sahip ülkenin 43 havaalanı arasında iç hat seferleri yapanlar oluşturuyor.
THY Genel Müdürü Temel Kotil’in yaptığı açıklamaya göre şirket bu yıl içerisinde İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havaalanı’nda 372,000 metrekare alana sahip bir bakım-onarım merkezi açacak. Şirket, bu merkezde uçaklarının bakım ve onarımına ek olarak aynı zamanda uçak koltuğu üretimini de gerçekleştirecek. Kotil’e göre şirketin ve ilgili iş kollarının hızlı büyümesi THY’nin çalışan sayısını yıllık yüzde 10 artırması ve her yıl 250 pilotun kadroya dahil edilmesi anlamına geliyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk hava yolları; thy; temel kotil; thy seferler; thy destinasyonlar; star alliance; new york times