16.05.2012

GE stratejik yatırıma geliyor

Hürriyet - Hükümetin açıkladığı stratejik yatırım teşviğinin ilk talipleri ortaya çıkmaya başladı. General Electric (GE), “Elektrik, lokomotif, tıbbı cihaz ve uçak motoru” yatırımı yapacak. Şirket, Türkiye’de AR-GE merkezi kurma ve yan sanayi alımlarını arttırma konusunda ilk resmi görüşmesini yaptı.


Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı Nabil Habayeb ve Türkiye Ülke Başkanı Kürşat Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile İstanbul randevusunda geçen hafta biraraya geldi. İlki Ocak ayında gerçekleştirilen görüşmede, yatırım paketinden beklentilerini dile getiren şirket yöneticileri, teşviklerin açıklanmasının ardından planladıkları yeni projeleri bakan Ergün ile paylaştılar.


Ergün, görüşmeyi değerlendirirken, şunları söyledi:


“General Electric’in, bölge yöneticileriyle biraraya geldik. Daha önce ocak ayında bir görüşme yapmıştık. Türkiye’de yatırım kararı aldıklarını bildirdiler. Elektrik, lokomotif, tıbbi cihaz ve uçak motorları konusunda yatırım yapacaklar. Bunun yanı sıra Ar-Ge merkezi kuracaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Yapılacak çalışmalarına Türk bilim adamlarının ve sektör uzmanlarının katılması gerektiğini söylüyoruz. AR-GE merkezi kurmanın önerimini her görüştüğüm şirkete de özellikle belirtiyorum. Ayrıca yan sanayi alımlarını artıracaklar.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; general electric; ge türkiye; ge turkey; ge healthcare; ge lokomotif; ge uçak motoru