16.07.2014

Mega projeler ve 'dönüşüm' Japon devini Türkiye’ye çekti

Akşam - Yıllık cirosu 2 milyar doları geçen Japon iş makineleri devi Sumitomo Construction Machinery (Sumitomo İş Makineleri), kurduğu yeni şirketle Türkiye’yi bölgenin dağıtım ve satış üssü olarak belirledi.


Türkiye’yi bölgenin satış ve dağıtım üssü haline getirmeyi amaçlayan Sumitomo İş Makinaları Başkan Yardımcısı Ichiro Shimada, "Sumitomo, yüzde 90'ı yabancı, yüzde 10'u Türk ortaklık yapısına sahip TSM Global tarafından pazarlanacak" açıklaması yaptı.


"Finansal yapımız, profesyonel yaklaşımımız ve ürünlerimizin kalitesiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine destek vermek istiyoruz” diye konuşan Shimada, “1991 yılından bu yana Türkiye'de satılıyor ve pazarda bilinen, tercih edilen bir markayız. Türkiye'de son 10 yılda inşaat ve madencilik sektörü çok büyük gelişim gösterdi ve bunun gelecekte de süreceğini öngörüyoruz. Türkiye'yi, Sumitomo İş Makineleri'nin bölge üssü haline getireceğiz. Irak, İran Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarını artık TSM Global Türkiye Sumitomo Construction Machinery şirketinden yöneteceğiz" diye konuştu.

Ekskavatör Görseli