16.12.2013

Başbakan Erdoğan: Turizm gelirinde bu yıl rekor kıracağız

Hürriyet Daily News - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yılda gelen turist sayısının 13 milyondan 36 milyona yükseldiğini belirterek, turizmden bu yılın 9 ayında elde edilen 24,5 milyar dolarlık gelirin yıl sonunda 30 milyar doları aşmasıyla yeni bir rekorun kırılacağını bildirdi.


Erdoğan, Antalya'nın merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış ve 10 bin kişilik spor salonu temel atma töreninde yaptığı konuşmada turizmde bu yıl yine rekor kırılacağını söyleyerek, "Bu yılın 9 ayında 24,5 milyar dolar gelir elde ettik. İnşallah yıl sonu itibariyle 30 milyar doları aşarak rekor kıracağız. Biz göreve geldiğimizde 13 milyon turist geliyordu, 11 yıl önce rakam buydu. Şuanda geldiğimiz noktada 36 milyon turiste ulaştık hamdolsun. Bu turistin yaklaşık 3'te 1'i Antalya'ya geliyor. Antalya bizim için çok önemli. Bütün bunlar istikrarın eseri. İstikrar olmazsa, güven olmazsa, huzur olmazsa buraya turist gelmez..", şeklinde konuştu.


Başbakan Erdoğan, üçüncü çeyrekte yakalanan yüzde 4.4'lük büyüme oranına dikkat çekerek, AB, ABD ve Japonya gibi ülkelerin zorlu bir süreçten geçtikleri bu dönemde, Türkiye’nin rekorlar kırmaya devam ettiğini söyledi.


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNCTAD) tarafından geçtiğimiz yıl yayınlanan rapora göre Türkiye dünyanın en iyi 10 turizm ülkesi sıralamasında yükselen tek ülke olarak 6. sıraya çıktı. Popüler tatil yörelerinden Antalya, dünyada en çok ziyaret edilen ilk 5 destinasyon arasında yer alıyor.

Otel Görseli