17.05.2011

Nissan, Türkiye’de yatırıma yakın

Hürriyet – Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri haline gelen otomotiv sektöründeki yabancı yatırımcılar arasına Nissan’da katılıyor. Nissan’ın Türkiye’de büyümek için Renault gibi yatırım yapmasının kaçınılmaz olduğunu açıklayan Renault-Nissan Dünya Başkanı Carlos Ghosn, 5 Temmuz’da Nissan yatırımında düğmeye basmak için Türkiye’ye geliyor. 41 yıllık ortakları Oyak Grubu’ndan ‘Herşey hazır, gelin Nissan’ı da ortak üretelim’ teklifinin ardından temmuzda Türkiye’ye gelmeyi planlayan Ghosn, Bursa ve İstanbul’da temaslarda bulunduktan sonra İskenderun’a geçecek. Nissan’ın Türkiye’de yatırımı düşündüğünü ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında Paris Otomobil Fuarı’nda Renault Nissan ittifakı Başkanı Carlos Ghosn açıklamıştı.

Nissan ittifakının Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn’un 5 Temmuz’da Nissan yatırımı için Türkiye’ye gelecek olmasına hükümetten de tam destek geldi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 14 yıl sonra Nissan’la birlikte Türkiye’ye sıfırdan ilk yatırımın gelecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Nissan’ın başlangıç yapması diğer markaları da Türkiye’de yatırım için tetikleyecektir” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; nissan; renault-nissan; carlos ghosn; otomotiv yatırımı; sıfırdan yatırım; türkiye yabancı yatırım