17.10.2011

Japon Daikin, Türkiye'yi üretim ve Ar-Ge üssü haline getirecek

Akşam - Japon sanayi devi Daikin, Türkiye’yi ısıtma ve soğutma sistemlerinde bölgesel bir üretim ve ihracat üssü haline getirecek. Daikin Avrupa Başkanı Masatsugu Minaka, firmanın Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgesine yönelik iklimlendirme ürünlerini Türkiye'de geliştireceklerini söyledi. Geçtiğimiz Temmuz ayında Türk klima üreticisi Airfel'i satın alarak Türkiye’de bu sektördeki en büyük satın almalardan birini gerçekleştiren firmanın Türkiye CEO’su Hasan Önder de, Daikin’in ısıtma sistemleri stratejisinde Türkiye’nin önemli bir rol oynayacağını söyledi.
Airfel’in satın alınmasının Daikin Avrupa'nın yaptığı en büyük, Daikin'in dünya çapında yaptığı ikinci büyük satın alma olduğunu belirten Önder, 260 milyon ABD doları değerindeki satın alma ile Daikin'in sadece Türkiye pazarını değil, farklı pazarları da hedeflediğini söyledi. Önder, halen % 12 paya sahip oldukları Türk iklimlendirme pazarının büyüklüğünün 1 milyar avroya ulaştığını, 2015 yılında pazarın 1 milyar 850 milyon avro hacme ulaşmasını bekledikleri pazarda % 20 pazar payı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; iklimlendirme sektörü; klima üreticileri; ısıtma sistemleri; airfel; daikin; türkiye bölgesel üs; türkiye ar-ge merkezi