17.10.2011

Türkiye, Alman yatırımcıların gözdesi

Dünya - Türkiye'nin 2011 yılının ilk yarısında Çin'in de üzerinde büyümesi yabancıların dikkatinden kaçmazken, özellikle Alman firmalar 2012 yılında iç talebin artacağı düşüncesiyle Türkiye'ye yatırıma geliyor. Alman Bild gazetesinin internet sayfasında yer alana haberde Alman iş adamlarının Türkiye'de büyük iş imkânları olduğunu düşündüğü, tanınmış Alman Metro şirketinin Türkiye'de 2012 yılı sonuna kadar 24 yeni şube açmayı planladığı belirtildi. Almanya'nın önde gelen elektrik şirketlerinden E.ON'un Brezilya ve Hindistan'ın yanı sıra yurt dışında Türkiye'ye ağırlık vermek istediği, Çerkezköy'de faaliyet gösteren Alman BSH şirketinin de beş yıl içinde Türkiye'ye 300 milyon avro yatırım yapacağı kaydedildi.

Türkiye'nin, Almanya ve Brezilya'nın ardından Mercedes-Benz marka kamyonların en fazla satıldığı 3'üncü ülke konumunda olduğuna dikkat çekilen haberde, bu şirketin Aksaray'da 25 yıldan beri Doğu Avrupa ülkeleri için kamyon ürettiği ve gelecek beş yıl için 130 milyon avro daha yatırım yapacağı bildirildi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; alman yatırımları; türk ekonomisi; türkiye alman şirketleri; metro market; mercedes-benz aksaray; bsh cerkezkoy; e.on türkiye; bild