17.10.2012

Esans üreticisi IFF’den Türkiye’ye 50 milyon dolar yatırım

Hürriyet Daily News - Tüketici ürünleri için esans ve aroma üreten ABD’li International Flavors & Fragrances (IFF) Gebze’deki tesislerine 50 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.


Firmanın Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’daki gelişen pazarlarda yer alan mevcut ve potansiyel müşterilerine dönük üretimi artırmasını sağlayacak olan yatırımla, Gebze Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan tesisin genişletilmesi planlanıyor.
Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında IFF Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Doug Tough, gelecek 3 yıl içinde esans ve aroma yapan Türkiye’deki tesislerine 50 milyon dolar tutarında yatırım yapacaklarını açıklayarak, bu sayede gelişen pazarlara verecekleri desteğin artacağını söyledi.


Başkan Hernan Vaisman’da Orta, Güney ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika pazarlarında IFF ürünlerine artan bir talep olduğuna değinerek, bu talebi karşılamak için Türkiye’nin mükemmel olanaklar sunduğuna değindi. “Türkiye bölgedeki gelişen pazarlara ulaşmak için benzersiz bir stratejik merkez..” diyen Vaisman, ülkenin IFF’nin müşterilerine sunduğu ürünlerin çeşitliliği ve miktarını önemli ölçüde artırmasını sağladığına değindi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; International Flavors & Fragrances; iff türkiye; iff gebze; kozmetik sektörü; esas üretimi