18.10.2012

Türkiye'nin rüzgârı yatırım için esiyor

Yeni Şafak - Borusan Holding ve Alman EnBW'nin ortak olduğu Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ'da 50 MW'lık Balabanlı Rüzgâr Enerji Santrali'nin temelini törenle attı. İstanbul'da yapılan törene Enerji Bakanı Taner Yıldız, Baden-Württemberg Çevre ve Enerji Bakanı Franz Untersteller, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ve EnBW CEO'su Frank Mastiaux da katıldı.

Türkiye'de enerji sektöründeki yatırım ihtiyacının eşi benzeri bulunmadığını ifade eden Mastiaux, “Türkiye'deki yatırım planlarımız önemli. Burada çok sayıda fırsat var. Sadece rüzgâr değil, hidroelektrik gibi diğer yenilenebilir enerji projeleri de önemli. Bunlar hem mevcut portföyümüzde var hem de ilerideki büyümemizde önemli rol oynayacaklar” yorumunu yaptı

Türkiye'de enerji yatırımlarını kamu eliyle yapmaktan daha ziyade özel sektör eliyle yapmak için ciddi bir tercihte bulunduklarının altını çizen Bakan Yıldız ise, “Türkiye'nin büyüme hızını karşılayabilmek için yalnızca üretim tarafına yılda 5 - 5,5 milyar avro yatırım yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; enerji sektörü; borusan; enbw; balabanlı rüzgar; türkiye rüzgar enerjisi