18.04.2013

Yabancılar sağlık sektörü için Türkiye yolunu tuttu

Dünya – Sağlık sektöründe büyük bir satın alma ve ortaklık dalgası geliyor. Yabancı yatırımcılar, sağlık reformları, hükümetin 2023 hedefi ve dünyanın birçok ülkesini geride bırakan sektörel gelişmelerin etkisiyle Türkiye’ye büyük ilgi gösteriyorlar. Başta dünya sağlık sektörünün en büyük gücü olan Asyalılar olmak üzere birçok yabancı sağlık devi Türkiye’ye gelmek için harekete geçmiş durumda.


Frost & Sullivan sağlık sektörü analisti Hilal Cura, her gün dünya sağlık devlerinin Türkiye ve zincir hastanelerin performansı hakkında brifing ister hale geldiğini söyledi. Türkiye’ye özellikle Asyalı yatırımcılar tarafından büyük bir ilgi olduğuna dikkat çeken Cura, “Gerek Türkiye’nin gerekse sektörün gösterdiği yüksek performansın yarattığı fırsatları kaçırmak istemiyorlar. Üstelik yabancıların Türkiye’de satın alma aşkı sadece hastanelere yönelik de değil. Örneğin, diş, evde bakım, göz gibi alt segmentlerde de yoğun bir ilgi var. Ayrıca medikal cihaz üreticileri de yabancıların odağında” açıklamasını yaptı. Cura, Japonya’nın ve Singapur’un büyük sağlık gruplarının Türkiye’de yatırım ilgisinin büyük olduğunun altını çizdi.


Sağlık sektöründe yatırım danışmanlığı yapan Mahir Turan da, sektöre yönelik atılan adımlarla geleceğin daha net görünür hale geldiğini düşünen yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını söyledi. “Bu ilgi asla keyfi değil..” diyen Turan, “Türkiye’de 60 milyar dolar olan sağlık hacmi hükümetin 2023 vizyonunda 160 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak. Kimse de bu treni kaçırmak istemiyor. Yatırımcılar bu trene bugünden binmek için harekete geçilmiş durumdalar. Ayrıca artık önlerinde başarılı örnekler var. SGK’yı tanıyorlar. Bu nedenle de çok Türkiye’de yatırım için cesaretlendiler..” şeklinde konuştu.

Steteskop Görseli