18.06.2014

Türkiye ile Japonya dünyaya makarna yedirecek

Dünya - Japon Nisshin Foods ve Nishin Seifun Grubu, Marubeni Corporation ve Nuh’un Ankara Makarnası ortaklığıyla hayata geçirilen Nisshin Seifun Türkiye, ‘Made in Türkiye’ damgalı makarnalarını tüm dünyaya ihraç edecek. Sincan 1’inci OSB’de kurulacak olan fabrikanın 2015’in bahar aylarında faaliyete geçmesi hedefleniyor. İlk etapta yılda 18 bin tonluk üretim gerçekleştirmesi öngörülen tesisteki üretimin tamamı ihraç edilecek ve ürünlerde Türk buğdayı kullanılacak. Nuh’un Ankara Makarnası’nın ortaklarından olan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ürünlerimizin tamamını yurtdışına satacağız. Bir sloganımız var: Yüzde 100 Türk Malı, Yüzde 100 ihracat” dedi.

Nisshin Seifun Türkiye’nin kuruluş töreni Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ve Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Babacan, bu yatırımın iki ülke arasındaki işbirliğinin ve Türkiye’ye duyulan güvenin bir simgesi olduğunu kaydederek, gıda sektöründe yabancı ortaklıkların ve uluslararası yatırımların önünü açacağını belirtti.

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Nisshin Seifun Türkiye’in iki ülke ekonomik ilişkileri açısından önemli olduğunu, geçen yıl Japon firmalarının Türkiye’ye yaptığı doğrudan yatırımın 490 milyon dolara ulaştığını kaydetti. Yokoi, Japonya’nın Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında 8’inci sırada bulunduğunu söyledi.
Makarna Görseli