18.12.2012

Alstom Transport, Orta Doğu ve Afrika'yı Türkiye'den yönetecek

Dünya - Raylı ulaşım sistemleri alanında dünyaca ünlü Fransız Alstom Transport, Orta Doğu ve Afrika'yı Türkiye'den yönetme kararı aldı. Şirket bundan böyle mühendislik, üretim ve tasarım alanlarında Türkiye'ye daha fazla kaynak ayıracak.

Fas’ın Kazablanka kentinin ilk tramvay hattı projesini de üstlenen Alstom Transport, hattın açıldığı 12.12.2012 tarihinden bir gün önce Kazablanka'da uluslararası bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Alstom Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gianluca Erbacci, Alstom Transport'un Orta Doğu ve Afrika'daki ofislerini Türkiye'ye bağladığını açıkladı. Türkiye'nin merkez seçilmesi ile buradaki yatırımların da artacağını belirten Erbacci, şu açıklamalarda bulundu:

"Orta Doğu ve Afrika'da bulunan sekiz farklı ülkedeki ofisimizi Alstom Transport Türkiye'ye bağladık. Söz konusu bölgede proje portföyünün genişlemesi ile Türkiye'den yönetilecek bölge ülkelerin sayısı artacak ve İstanbul ofisinin sorumluluk alanı genişleyecek. Türkiye'nin merkez olması ile mühendislik, üretim ve tasarım için Türkiye'ye ayrılacak kaynakların miktarı da artacak. Yapılan yatırımlar istihdama ve Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacak."
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ulaşım sektörü; hızlı tren projesi; alstom transport; alstom türkiye