19.09.2011

“Türkiye'de en beğenilen marka olmayı kafamıza koyduk”

Zaman - İzmit fabrikasına 400 milyon ABD dolarının üzerinde yeni yatırım yapacak olan Hyundai Motor'un patronu gözünü Türkiye'ye dikti.

Geçen ay Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Güney Kore ziyaretinde yeniden gündeme gelen yatırımda yıl sonuna doğru hayata geçirilmesi beklenen serbest ticaret anlaşması kilit rol oynarken, Hyundai Motor Başkan Yardımcısı Eui Sun Chung, "Türkiye'de ürettiğimiz ve gelecekte üreteceğimiz modellerle hedefimiz yüksek satış rakamları değil, önceliğimiz en beğenilen marka olmak. Türk müşterinin isteği çok önemli" dedi.

Yeni yatırımın hayata geçirilmesi beklenen 2012 yılının ilk yarısında yeniden Türkiye'ye gelecek olan Eui Sun Chung, Türkiye'de Hyundai'nin varlığını güçlenerek sürdüreceğini dile getirdi. "Türkiye'de yatırımcı olmaktan çok memnun ve istekliyiz" diyen Chung, markanın yeni hedefleri doğrultusunda tek modeli her yerde satmak yerine bölgelere göre modeller geliştirmeye yöneldiklerini söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk otomotiv sektörü; türkiye otomotiv endüstrisi; hyundai türkiye; hyundai-assan; hyundai fabrika; hyundai yatırım; otomotiv yatırımı