20.09.2011

Türkiye, MAN için 'stratejik üs' oldu

Vatan - Volkswagen Grubu'nun bünyesine giren Alman ticari araç üreticisi MAN'ın CEO'su George Pachta-Reyhofen, Ankara'nın kendileri için stratejik öneme sahip bir üretim yeri olduğunu belirterek, "Yolcu otobüsleri ile şehir içi otobüsleri açısından deneyim merkezimizin kalesidir. En güvenilir ve gelişmiş otobüsleri üretecek bilgi ve deneyim burada bir aradadır" dedi. MAN Türkiye'nin 45'inci yıl töreni için Türkiye'ye gelen George Pachta-Reyhofen, ilk yarı bilançosu ile ilgili bilgi vererek, siparişlerin geçen yıla göre % 22, cironun ise % 18 arttığını ifade etti.

Ankara’nın 2010 yılında MAN Ticari Araçlar Grubu’nun Ar-Ge merkezi olarak belirlendiğini hatırlatan Pachta, Ankara’ya bu rolün verilmesi sonrasındaki planlarından örnek vererek, “Tamamen Türkiye’de tasarlanıp üretilecek bir otobüs geliştiriliyor. 24-36 ay içinde bu model ortaya çıkar. Bu modelle hedefimiz gerek Türkiye, gerekse çevre ülkeler için daha düşük maliyetli bir otobüsü pazara sunmak” şeklinde konuştu.

Türkiye, 1966 yılında MAN’ın Almanya dışında üretim tesisi kurduğu ilk ülke oldu. MAN’ın Türkiye fabrikasında üretilen otobüsler bugün 41 ülkeye ihraç ediliyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; man türkiye; man otobüs; man fabrika; volkswagen; vw man; man ankara; otobüs üretimi; otobüs ihracatı