21.03.2014

Çinli otomotiv devi Türkiye'de yatırımı düşünüyor

Dünya - Cumhuriyet'in 2023 vizyonu çerçevesinde yıllık araç üretiminde 4 milyon, ihracatta da 3 milyon adede ulaşmayı hedefleyen otomotiv endüstrisi, Çin’in en büyük ticari araç üreticilerinden biri olan Sinotruk’un Türkiye ziyaretini, sektör adına yeni bir fırsata dönüştürmek istiyor.


Türkiye’ye Ekonomi Bakanlığı’nın daveti ile gelerek yatırım ve ticaret olanaklarını araştıran Sinotruk yetkilileri, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) yöneticileri ile biraraya geldi.


Sinotruk’un Uluslararası Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liu Qing, TAYSAD ve OİB yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’de üretim ve ticaret olanaklarını görebilmek için temaslara başladıklarını bildirdi. Çinli heyet Türk otomotiv endüstrisini yakından tanımak adına birçok firmayı da ziyaret ederek üretim ortamını yerinde inceledi.


Liu Qing, “Türkiye’de iş geliştirebilmek için partner arıyoruz. Türkiye gelişen bir ülke ve üzerinde değerlendirme yaptığımız hedef pazarlarımız arasında” diyerek işbirliği fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi.

Sınotruk Logosu Görseli