21.05.2014

İhracatın büyümeye 2.5 puan katkısı olacak

Sabah - Türkiye Yatırım Zirvesi'nde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de ihracatın büyümeye 2.5 puan katkısı olacağını söyledi.


Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Yatırım Zirvesi"nde konuşan Zeybekci, Türkiye'nin ihracata dayalı büyümeyi güçlü bir şekilde gerçekleştirdiğini dile getirdi.


Türkiye'nin bu yıl yüzde 4 ve hatta daha üzerinde büyüyeceğini belirten Zeybekci, şunlarını söyledi: "Türkiye 2013'ün son çeyreğinde yüzde 4'ün üzerinde büyüdü. Kapasite kullanım oranları ise bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı. İhracatta artış yüzde 10. İhracatın büyümeye katkısı yüzde 2.5 olacak. Kimse Türkiye ile ilgili soru işaretlerine, büyüme ile ilgili acabalara kapılmasın."


TYDTA ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin (WAIPA) Başkanı İlker Aycı da, WAIPA'nın iki yıllığına başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, 20 yıldır merkezi Cenevre'de olan birliğin merkezinin İstanbul'a taşındığını söyledi. Aycı, artık yatırımların merkezinin Batıdan Doğu'ya doğru kaydığına işaret ederek, ibrelerin Türkiye'yi ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgeyi işaret ettiğini söyledi. "Dünyada yatırım konuşulacaksa bunun adresi Cenevre değil İstanbul olmalı" şeklinde kendilerine bir hedef koyduklarını vurgulayan Aycı, bunun için ekip olarak çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Nihat Zeybekci Görseli