21.07.2011

Dünya Bankası Başkanı: Türkiye dünyaya örnek

​Dev ekonomiler borç kriziyle boğuşurken Ankara'ya gelen Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, 2002 yılından bu yana önemli yapısal reformları hayata geçiren Türkiye'nin ekonomideki başarısını uluslararası kuruluşların model alması gerektiğini söyledi. Zoellick, Türkiye'de son derece hızlı bir toparlanma süreci görüldüğünü vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşmesi sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Zoellick, Türkiye'nin son dönemde kendine özgün tedbirleriyle başarı yakalamasına işaret ederek, "Uluslararası kuruluşların Türkiye örneğinden çıkarması gereken dersler olduğunu düşünüyor musunuz?'' sorusuna "Evet, Türkiye bir örnek olabilir'' karşılığını verdi.

Yılın ilk çeyreğinde yakaladığı % 11’lik büyüme oranı ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olan Türkiye, geçtiğimiz yıl da % 8,9 oranında yüksek bir büyümeye imza atmıştı. Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre, Türkiye ekonomisi 2011 yılında da hızlı büyümesini sürdürerek yılı % 8,7 büyüme oranıyla tamamlayacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk ekonomisi; türkiye ekonomik büyüme; türkiye büyüme oranı; türkiye büyüme tahmini; dünya bankası; robert zoellick