21.10.2011

“Türkiye’ye yatırımın tam zamanı”

Hurriyet Daily News - Uluslararası yönetim danışmanlığı kuruluşu Boston Consulting Group (BCG) ABD’li firmalara yönelik hazırladığı bir raporda, Türkiye’nin yatırım için son derece elverişli bir ülke olduğuna değinerek, ülkenin küresel yatırımcılara sunduğu olanakları sıraladı.

BCG Türkiye ofisi tarafından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliği ile hazırlanan Türkiye’nin Küresel Avantajları başlıklı rapor, ABD’li şirket ve fon yöneticilerine ABD’nin New York kentinde Türk-Amerikan Derneği ve yatırım bankası Goldman Sachs tarafından organize edilen Türkiye Yatırım Konferansı’nda sunulacak. Raporda, Türkiye’nin önemli ihraç kalemlerinden otomotiv, tekstil, kimya, demir-çelik ve gıda sektörlerine yer verilirken, ülkenin benzersiz stratejik konumu ile sosyal ve teknolojik anlamda gelinen ileri noktaya da vurgu yapılıyor. Türkiye’nin sahip olduğu çalışan nüfusun büyüklüğüne dikkat çeken rapor, 15-64 yaş arası nüfus bakımından AB ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa’nın Türkiye’nin gerisinde olduklarına işaret ediyor.

Özelleştirme programına da değinilen raporda enerji üretim ve dağıtım tesisleri, bankalar, otoyollar, köprüler ve devletin kısmen veya tamamına sahip olduğu Türk Telekom ve Milli Piyango gibi kuruluşların özelleştirme kapsamına alındığına vurgu yapılıyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türkiyede yatırım; abd yatırımcılar; türkiye yatırım ortamı; türkiye yatırım fırsatları; bcg türkiye; deik; abd firmaları yatırım; türk amerikan derneği