21.12.2010

THY, 2011 yılında on yeni noktaya uçacak

Hurriyet Daily News - Avrupa’nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları (THY), 2011 yılında uluslararası uçuşlarına on yeni rota eklemeye hazırlanıyor. THY’nin uçacağı yeni noktalar arasında ABD’nin Los Angeles kentinin yanı sıra Çin, Vietnam ve Filipinler gibi Uzak Doğu ülkelerindeki kentler de yer alıyor.

Yeni rotalar hakkında bilgi veren THY Pazarlama ve Satış Başkanı M. Akif Konar, Los Angeles’a yapılacak 14,5 saatlik uçuşun THY’nin en uzun süreli seferi olacağını söyleyerek uçuşun yeni alınan Boeing 777 tipi uçaklarla gerçekleştirileceğini söyledi. Bangladeş’in başkenti Daka ve Vietnam’ın başkenti Ho Şi Min’e ilk kez uçmaya başlanacağını söyleyen Konar, 2011 yılında İran’ın Şiraz kentine de seferler konduğunu belirtti. İspanya’nın Valencia ve Malaga kentlerine sefer yapılmasının gündemlerinde olduğunu söyleyen Konar, bu uçuşların ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermezken, Irak’ın Basra ve Erbil kentlerine sefer yapmak için gereken izinleri beklediklerini ifade etti.

Halen 123 uluslararası noktaya sefer yapan THY, 2010 yılının ilk on ayında yolcu sayısını % 17,5 oranında artırarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketleri arasında yer aldı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türk hava yolları; thy; havayolu ulaşımı; havacılık sektörü; vietnam; filipinler