22.03.2011

BNP Paribas’nın Orta Doğu ve Balkanlar’daki anahtarı Türkiye olacak

Hurriyet Daily News - Aktif büyüklüğü bakımından Avrupa’nın en büyük bankası konumundaki BNP Paribas, Orta Doğu ve Balkanlar’da büyümek için Türkiye’ye güveniyor. Fransız banka, Türkiye’deki iştiraki Türkiye Ekonomi Bankası’nın (TEB) Fortis Bank’ı bünyesine katmasıyla birlikte Türkiye’deki faaliyetlerinin yanı sıra bölge ülkelerine yönelik genişleme çalışmalarına da ağırlık verecek.

TEB-Fortis Bank Türkiye birleşmesi ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan BNP Paribas Türkiye Başkanı Jean-Paul Sabet, Türkiye’nin bölgesindeki güç ve etkisinin, çevre ülkelerde faaliyet gösteren Türk bankalara uzun vadede önemli bir avantaj sağlayacağını söyleyerek, TEB olarak gelecek planları arasında Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde şubeler açmak olduğuna değindi. Sabet, ayrıca eğitimli insan kaynakları ve bankacılık sektöründeki potansiyeli ile önemli bir pazar haline gelen Türkiye’nin BNP Paribas’ın öncelik verdiği beş ülkeden biri olduğunu ve Türk bankacılık sisteminin dayanıklılığını ispatladığını söyledi. “Türkiye, bankacılık sektöründe büyük yatırım fırsatları barındırıyor” diyen Sabet, ülkeyi Akdeniz, Orta Doğu, Balkanlar’da yeni pazarlara kapı açacak bir merkez olarak gördüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl duyurulan TEB-Fortis Bank Türkiye birleşmesinin tamamlanması ile birlikte TEB, Türkiye’nin en büyük 6. özel bankası haline geldi. BNP Paribas, % 15,63’ü halka açık olan TEB’in % 42,125 hissesinin sahibi durumunda bulunuyor. Birleşme operasyonunun ardından BNP ve Çolakoğlu Grubu, bankanın halka açık olmayan kısmı üzerinde eşit ortaklar haline gelmiş durumdalar.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türk bankacılık sektörü; finansal hizmetler; bankacılık yatırımı; bnp paribas; fortis; teb; jean-paul sabet