22.04.2011

Unilever Türkiye’deki sekizinci fabrikasını İç Anadolu’da kuracak

Hurriyet Daily News - Gıda, kozmetik ve kişisel bakım ürünleriyle bilinen Unilever, Türkiye’deki sekizinci tesisini İç Anadolu Bölgesi’nde kuracağını açıkladı. Unilever Türkiye CEO’su İzzet Karaca, İstanbul’da düzenlenen 8. Liderler Zirvesi sonrası basına yaptığı açıklamada 2010 yılında % 10 büyüme gerçekleştiren Unilever Türkiye’nin yeni üretim tesisinin İç Anadolu’da kurulacağını, kesin yer tespiti için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Unilever’in Türkiye’deki 8. tesisi olacak fabrikanın inşasına bu yıl içinde başlanacağını söyleyen Karaca, fabrikanın önümüzdeki yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını belirtti. Unilever için inovasyonun büyümeyi sağlayan temel etkenlerden biri olduğuna değinen Karaca, yerel seviyede yenilikçi yaklaşımların önemini vurguladı. Tesisin yapılacağı bölgenin İç Anadolu olarak tespit edildiği bilgisini veren Unilever Türkiye CEO’su, kesin yer tespitinin henüz yapılmadığını ifade etti.

Karaca, Unilever Türkiye’nin özellikle gıda ve kozmetik satışlarında yakaladığı başarı ile geçtiğimiz yıl % 10 seviyesinde büyüdüğünü, aynı başarıyı bu yıl da tekrarlamak istediklerini sözlerine ekledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; unilever; unilever türkiye; iç anadolu; orta anadolu; unilever fabrika; izzet karaca