25.04.2011

Avrupalı elektrik devleri Türkiye’de yatırım peşinde

Hürriyet Daily News - Avrupa’nın elektrik ürünleri konusunda önde gelen iki şirketi Türkiye’ye yönelik yatırım planlıyor. Aydınlatma ürünleriyle bilinen Alman Osram ve elektrik tesisat ve malzemeleri üreticisi Fransız Legrand’ın üst yöneticileri Türkiye’nin yatırım planları içerisindeki yerinin giderek öne çıktığında birleşiyor.

 

Dünyanın en büyük iki ampul üreticisinden biri olan Osram’ın CEO’su Martin Goetzeler, LED teknolojili ampullerde kullanılan parçaların Türkiye’de üretimi konusunu değerlendirdiklerini söyleyerek, yeni teknolojiler söz konusu olduğunda Türkiye’nin yatırım planlarında her zaman yer aldığını söyledi. Goetzeler, Osram’ın Türkiye ofisinin aynı zamanda Orta Doğu bölgesindeki ülkelerden de sorumlu olduğunu belirterek, “Türkiye genç ve dinamik nüfusuyla son derece cazip bir pazar, geçtiğimiz yıl en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldı ve bu yıl en az % 6 büyüme bekleniyor” dedi.

 

Osram CEO’su Türkiye’nin gelecek vaat eden pazarlar olan Orta Asya ve Orta Doğu’ya bir geçiş kapısı olduğuna değinerek, ülkedeki varlıklarını her yıl güçlendirdiklerini söyledi. 2010 yılı itibarıyla 4,7 milyar avro ciro elde eden Osram Türkiye’de son dört yılda satışlarını iki katına çıkardı.

 

Elektrik malzemeleri üreticisi Legrand da Türkiye’de yatırımı düşünen Avrupalı şirketlerden biri. 2010 yılı cirosu 4 milyar avroya ulaşan Fransız üretici, Türkiye’de ürün geliştirme, pazarlama ve üretim faaliyetleri konusunda yatırım planları olduğunu açıkladı. Legrand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gilles Schnepp, “Pazar büyüklüğü, kaliteli iş gücü ve rekabet açısından Türkiye son derece cazip” diyerek, şirket olarak orta vadeli büyüme hedeflerinin % 10 olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın üzerinde büyüme beklediklerini ifade etti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; elektrik malzemeleri; aydınlatma ürünleri; osram; legrand; Martin Goetzeler; Giles Schnepp