23.08.2012

Rockwell Automation Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor

Habertürk – Altı milyar dolar cirosuyla dünyanın 4'üncü büyük endüstriyel otomasyon şirketi ABD'li Rockwell Automation, sanayinin beyni olarak tanımlanan sistemlerin üretimi için Türkiye'de yatırıma hazırlanıyor. Rockwell Automation Genel Müdürü Cenk Ceylan'ın verdiği bilgiye göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Nihat Ergün ile Rockwell Automation Dünya Başkanı Keith Nosbusch 'un görüşmesinin ardından Yeni Teşvik Sistemi kapsamında Türkiye'ye yatırım planı çıktı.


Ceylan, Bakan Ergün'ün Nosbusch 'a Türkiye'ye yüksek teknolojili yatırım çekme projelerinden bahsettiğini anlatarak, Nosbusch 'un Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldığını kaydetti. Sonbaharda yönetim kurulundan çıkacak kararla yatırımda ilk adımın atılacağını dile getiren Ceylan, yatırım yeriyle ilgili çalışmaların ise sürdüğünü ifade etti.


Ceylan, endüstriyel otomasyonun Yeni Teşvik Sistemi'ndeki stratejik sektörler arasında olduğunu vurgulayarak 5'inci bölge teşviklerinden yararlanacaklarını, ancak niyetlerinin 1 veya 2'nci bölgede yatırım yapmak olmadığını söyledi. Ceylan, Türkiye'de 750 milyon dolar büyüklüğe sahip endüstriyel otomasyon sektöründe yerli firma olmadığını ve sistemlerin ithal edildiğini dile getirerek, “Yatırımla Türkiye'de üretim olunca ithalatın da bir ölçüde önü kesilecek” şeklinde konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomasyon sektörü; türkiye endüstriyel otomasyon; otomasyon sistemleri; rockwell automation; rockwell türkiye