24.03.2011

Türkiye’de üretilecek yeni nesil Ford Transit’e de ABD yolu göründü

Hurriyet - Ford Otosan, 630 milyon ABD doları yatırımla üreteceği 7. nesil Transit modelini de kardeşi Transit Connect gibi ABD’ye ihraç etmeye hazırlanıyor. Türkiye’de üretilecek yeni nesil Transit’in, ABD’de hızla artan ticari araç rekabetinde önemli koz olacağı belirtiliyor.

Ford Motor Company’nin Global Ürün Geliştirme Direktörü Derrick Kuzak, şirketin ABD ticari araç pazarındaki liderliğini sürdürmek için Avrupa’da satılan yeni bir modelinin ABD’ye adapte edileceğini söyledi. Kuzak’ın sinyalini verdiği Avrupa’dan gelecek bu modeller arasında en güçlü adayın yeni nesil Transit olduğu belirtiliyor.

Ford’un Türkiye’de Koç Holding’le ortak olduğu Ford Otosan, geçen yıl kriz sonrasında 950 milyon Türk lirası (630 milyon ABD doları) yatırımla yeni Transit üretimi için düğmeye basmıştı. İki yıla yakın bir süre önce Türkiye’den otomotivin anavatanı ABD’ye ihracat yapmaya başlayan Ford Otosan tarafından üretilen 50.000 Transit Connect halen ABD yollarında dolaşıyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv üretimi; otomotiv ihracatı; ford; ford otosan; transit; transit connect; abd; ticari araç