24.03.2011

“Lüksemburg, Türk yatırımlarına finansman kaynağı olabilir”

Hürriyet Daily News - Avrupa’nın önemli finans merkezlerinden Lüksemburg, Türkiye’nin hızlı büyüyen ekonomisi ve pazar dinamizminden hareketle Türk şirketler ile yapılacak ortak yatırımlara finansman sağlamaya sıcak bakıyor.

İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye’yi ziyaret eden Lüksemburg Veliaht Prensi Guillaume’a eşlik eden heyette yer alan Luxembourg for Finance CEO’su Fernand Grulms, Lüksemburg’un Türkiye, Orta Doğu ve Asya pazarlarına yönelik yatırımlar konusunda Türk şirketlere finansman sağlayabileceğini söyledi. Kamu-özel sektör ortaklıkları alanında faaliyet gösteren Luxembourg for Finance CEO’su Grulms, “Türk şirketlerin yatırım finansmanı konusunda Lüksemburglu şirketler ile ortaklığı değerlendirmeye almalarını isteriz” şeklinde konuştu.

Avrupa’daki büyümenin yavaşlaması ile finans kuruluşlarının büyüme konusunda sıkıntı yaşamamak için Türkiye gibi yükselen ülkelere odaklanmaları gerektiğine değinen Grulms, kıtalararası bir köprü ve bölgesindeki diğer ülkelerdeki fırsatlara erişimde anahtar rol oynayan Türkiye’nin önemine vurgu yaptı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler; türk ekonomisi; ekonomik büyüme; lüksemburg; yatırım finansmanı; Luxembourg for Finance