24.03.2015

3M, Türkiye'yi bölgesel üs yaptı

Star - Türkiye’yi bölgesel merkez üssü seçen 3M’in İstanbul’da kurduğu Müşteri İnovasyon Merkezi’nin açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı.


Merkezin açılışında, sergilenen ürünleri inceleyerek 3M’in Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi alan Şimşek, Türkiye’nin katma değer zincirinde yükselmesini sağlayacak bu türden yatırımları güçlü bir şekilde desteklediklerini belirtti. Şimşek, “3M’in Türkiye’deki faaliyetlerini büyütüyor olması ülkemizin son yıllardaki gelişmesini yansıtıyor. 3M’in Türkiye’nin geleceğinde hissedar olması güzel bir gelişme” ifadelerini kullandı.


3M Orta Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Giuseppe Castaldi de Müşteri İnovasyon Merkezi’nin, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımlarının bir parçası olduğunu belirterek, “Bu yatırım Türkiye’de yapmakta olduğumuz yatırımların sadece küçük bir kısmı. Halihazırda sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya üretim yapacak Çorlu bölgesel üretim tesisimizin de yatırımları tüm hızıyla sürüyor. Bu yatırım tamamlandığında Türkiye’ye toplam 500 milyon dolarlık ek bir yatırım daha gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı. Müşteri İnovasyon Merkezi sayesinde 3M’in Türkiye’de müşterileriyle beraber büyümeyi hedeflediklerini aktaran Castaldi “Türkiye, 3M’in Orta ve Doğu Avrupa’da ikinci en büyük pazarı olma özelliği taşıyor. Türkiye, güçlü ekonomisi, dinamik pazarı ve büyüme potansiyeli sebebiyle 3M için büyük önem arz ediyor” dedi.


Açılışta konuşan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkan Yardımcısı Arda Ermut ise, çok uluslu birçok şirketin global stratjilerinin bir parçası olarak Türkiye'de merkez kurduğuna değindi.


Ermut, 3M'in İstanbul'da açtığı Müşteri İnovasyon Merkezi'nin de Türkiye'nin bu alanda bir hub olmasına katkıda bulunduğunu vurgulayarak, "Türkiye ve İstanbul, 3M'in dünyadaki merkezlerinin kesişme noktasında bulunuyor. Bu inovasyon merkezinin açılışının 3M tarihinde önemli bir kilometre taşı olacaktır" dedi.

3M Logosu