24.07.2013

Almanlar İstanbul’a Ar-Ge üssü kuruyor

Milliyet - Alman yazılım devi SAP, Türkiye’de 300 kişilik araştırma geliştirme (Ar-Ge) merkezi için düğmeye bastı. İstanbul Kurtköy’deki Teknopark İstanbul’da kurulan ve bir ay içinde faaliyete başlayacak olan merkez için 3 yılda 20 milyon avro yatırım yapılması planlanıyor. SAP Labs’in Türkiye’deki merkezi, dünya genelinde 15 lokasyonda yer alan SAP Labs ağının bir parçası olacak.

Bu yatırımın Türkiye’ye gelmesinde katkısı olan Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesi bünyesindeki ünlü Ar-Ge Laboratuarı DAI-Labor’un Direktörü Türk asıllı Prof. Dr. Şahin Albayrak, Almanya’dan Türkiye’ye kurulan Ar-Ge köprüsünün de mimarlarından. Albayrak, “Bu merkezle beraber Türkiye tersine beyin göçünü de sağlayabilir. Yetenekli ve parlak gençler ülkeye geri dönebilir. Bu da yazılım sektörünün gelişmesini sağlar” dedi.


Şahin Albayrak, SAP’nin yatırımının yeni gelişmeleri de beraberinde getireceğine işaret ederek, “Bu merkeze hizmet eden yan firmalar kurulacak. Ayrıca SAP’nin yatırımını gören pek çok kurumsal yazılım firması da Türkiye’de bu tarz merkez kurmayı düşünebilir” diye konuştu.

SAP Logosu