23.07.2013

Microsoft’un ‘yatırım kupası’ Türkiye’de

Hürriyet - Microsoft Türkiye, 112 ülke arasında dört yılda üçüncü kez ‘Yılın Ülkesi’ seçildi.


Microsoft CEO’su Steve Ballmer tarafından verilen ‘Şampiyonluk Kupası’nı Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen aldı. ABD’nin Atlanta kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ballmer, Microsoft Türkiye’nin şampiyonluğa alıştığını söyledi.

Ballmer, “Türkiye, dinamik ve yüksek girişimcilik ruhuyla küresel ekonomik büyüme liginde Çin, Brezilya, Meksika, Rusya ile yarışan bir ülke. Microsoft Türkiye, Türk ekonomisinin artan bilişim teknolojileri talebine başarıyla cevap veriyor” diye konuştu.

 
Türkiye’deki büyük şirketlerin, kamu kurumlarının ve KOBİ’lerin bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yapmaya başladığını dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise, rekabet, büyüme ve eğitim gücünden çok daha fazla yararlanılmaya başlandığını belirtti.

 

Özmen, “Bu ödül bilişimin önemini kavrayarak bu konudaki yatırımlarını artıran büyük şirketlerimizin ve KOBİ’lerimizin dünya pazarlarından gittikçe artarak aldıkları payın göstergesidir. Microsoft Türkiye’nin danışmanlık servisleri alanındaki dikkate değer büyümesi ise, şirketlerimizin BT yatırımlarının sürekliliğine olan inancını ve bu yolla farklılaşmayı tercih ettiklerini ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

 

Söz konusu ödül ile Microsoft’un Türkiye’ye daha da fazla kaynak ayırması ve yatırım yapması da sağlanacağı belirtildi.

Microsoft Logosu
Türkiye; bilişim sektörü; microsoft; microsoft türkiye; microsoft yönetim merkezi; steve ballmer; tamer özmen; microsoft yılın ülkesi